Hoe gaat het onderzoek

Intake Gesprek

Aan de hand van een schriftelijke vragenlijst wordt uw medische voorgeschiedenis en eventuele lichamelijke klachten met u besproken.

 

Omkleden

Voor het onderzoek is het nodig om dat deel van het lichaam dat onderzocht dient te worden te ontzien van kleding.

  • Bij een borstonderzoek wordt u verzocht alleen uw bovenkleding (en de BH bij de vrouw) uit te trekken
  • Bij een Full Body (volledige lichaam) onderzoek dient u zich, behalve het ondergoed, wel volledig te ontkleden


Een borstonderzoek of een onderzoek van een deel (ROI) van het lichaam duurt ongeveer 10 minuten.
Een Full Body onderzoek duurt ongeveer 20 minuten.

Bij Meditherm is geen minimum gesteld aan beelden die nodig zijn voor het onderzoek. Het aantal wordt tijdens het onderzoek door de thermograaf bepaald. Gemiddeld zijn dat ongeveer 7 van de borstregio en 23 van het volledige lichaam.

 

Resultaten van het Thermografisch onderzoek

Omdat de beelden van het onderzoek direct zichtbaar zijn op het computerscherm, krijgt u aan het einde van de afspraak de gelegenheid om de scans met de Thermograaf te bekijken.

Binnen 1 week wordt de uitslag van het onderzoek telefonisch met u besproken en ontvangt u daarna het verslag. In het verslag staat of er aanwijzingen bestaan voor fysiologische afwijkingen, er wordt GEEN diagnose gesteld. Vrijwel altijd wordt bij een afwijkende thermogram geadviseerd de arts te bezoeken. Het thermogram kan dan richting geven aan klinische specialistische onderzoeken.

Tevens zal in overleg met u een datum geprikt worden voor de nullijn meting die na 3 maanden plaats gaat vinden. Het vervolgonderzoek zal niet meer dan 10 minuten duren.

 

← Terug

Copyright © 2018 Thermobodyscan®    Alle rechten voorbehouden