Preventief onderzoek naar de Borstgezondheid

Een afwijking in een vroeg stadium ontdekken

Medische Thermografie is een aanvullend onderzoek. Het is zeer geschikt om preventief onderzoek te doen naar de borstgezondheid. Thermografische afwijkingen kunnen wijzen op ongunstige veranderingen in de borst zodat tijdig klinisch onderzoek of interventies kunnen worden gestart.

Thermografie maakt eventuele verschillen in temperatuur(patronen) tussen de linker- en rechterborst inzichtelijk. Een significant verschil in of verandering van temperatuur en/of temperatuurpatroon kan wijzen op een afwijking.

 

In de (vrouwen) borst wordt de vorming van nieuwe bloedvaten (angiogenese) beschouwd als een potentieel verdacht proces. Deze en andere pathologische ontwikkelingen maar ook 'normale' fysiologische activiteit vinden doorgaans dieper in de borst plaats, veel te diep om waargenomen te worden door een infrarood camera. Maar een zich ontwikkelende afwijking in de borst geeft via een intact (autonoom) zenuwstelsel meestal een reflexmatig verwijding of vernauwing van de bloedvaatjes vlak onder de opperhuid van de borst. Hierdoor verandert de huidtemperatuur op die plaats enigszins.

 

Thermografie kan deze vrijwel altijd asymmetrische verandering in beeld brengen omdat deze op minder dan 5 mm van het huidoppervlak plaatsvinden. Uit langjarige vervolgtrajecten blijkt dat thermografische afwijkingen al te zien zijn wanneer nog geen of nauwelijks anatomische veranderingen gevonden worden.

 

Het onderzoek is geschikt voor alle vrouwen, ook die met kleine of juist grote borsten, veel of weinig klierweefsel of met borstimplantaten.

Het is belangrijk om drie maanden na het eerste borstonderzoek een vervolgonderzoek te laten doen, om zo een betrouwbare basis te krijgen. Hierna wordt een jaarlijks vervolg onderzoek geadviseerd omdat dan de kans het kleinst is een zich ontwikkelende afwijking te missen.


Een verwijsbrief van een arts is niet nodig.

Thermografie is een aanvullend onderzoek naar de gezondheid van de borsten. Het vervangt mammografie NIET.

 

← Terug

Copyright © 2018 Thermobodyscan®    Alle rechten voorbehouden