Achtergrond van Meditherm Amerika

1991 – Oprichting van Meditherm Amerika. Onderzoek en ontwikkeling begon op mogelijkheden om thermografie te gebruiken voor medische doeleinden.

1992 – Testen begonnen met het gebruik van gemodificeerde camera’s geproduceerd door NEC, FLIR en AGEMA.

1993 – Meditherm tekent overeenkomst met Compix in Portland, Oregon, om een prototype camera te produceren onder licentie.

1994 – De eerste vier camera’s werden geleverd voor klinisch gebruik. Merkinschrijving werd toegekend aan Meditherm en alle materialen werden beschermd door het auteursrecht.

1995 - 1998 Meditherm bleef zich richten tot het opbouwen van een solide bedrijfsinfrastructuur gericht op product-ondersteuning, bedrijfsopleiding van personeel en de ontwikkeling van een klinische markt voor een nieuwe generatie thermografie. Reglementaire status werden aangevraagd en verleend uit TGA Australië, FDA VS en CE in Europa. Meer dan honderd systemen werden verkocht in deze periode. De Meditherm camera faciliteit is door de FDA gecertificeerd als medisch hulpmiddel productiefaciliteit, onder voorbehoud van jaarlijkse inspecties.

1999 – Internationale omzet steeg waar Meditherm systemen verkocht in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Denemarken, Zweden, Duitsland, Cyprus, Turkije, Roemenië en Oman.

2001 – Het verkoopvolume rechtvaardigde de aanvang van maandelijkse trainingen en kennisuitbreiding. Alle opleidingen worden nu uitgevoerd onder leiding van de American College of Clinical Thermology Inc. Meditherm vormt een strategische alliantie met EMI (Electronic Medical Interpretatie Inc) om te voorzien in een professionele online interpretatiedienst die snel uitgroeide tot de wereldleider in telemedicijn.

2002 – Meditherm groeit uit tot een gevestigde marktleider in klinische thermografie met het grootste netwerk van thermografie systemen geïnstalleerd in de wereld. Regionale kantoren werden geopend in Londen, Stockholm, en Brisbane.

2003 – De SARS-epidemie en de wereldwijde vraag naar geschikte IR systemen strekte de productie en personele middelen van Meditherm tot het uiterste. Techniek en software ontwikkeling werden snel opgevolgd met het oog op voldoening in deze vraag. Als gevolg daarvan kwam onze nieuwe productlijn veel eerder op de markt. Ons vlagschip Med2000 systeem is bijgewerkt met een nieuwe detector en USB-aansluiting en Meditherm WinTes software kreeg extra functies erbij. De nieuwe Med2000 IRIS is een volledig Microbolometer FPA met unieke stabiliteits- en nauwkeurigheidskenmerken dat het compromis tussen gevoeligheid en snelheid overbrugt. Dit systeem heeft unieke wendbare verwerking en compensatie-mogelijkheden en was twee jaar in de ontwikkeling voordat het tijdens de SARS-crisis werd gelanceerd. Meditherm heeft systemen in grote luchthavens in het hele Midden-Oosten en Azië geïnstalleerd. Momenteel worden onze systemen ook gebruikt in ziekenhuizen en klinieken in de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Qatar, Oman en Saoedi Arabië. Wij kregen een regionale distributeur in Maleisië, die pro-actief is in overheidscontracten en nauw samenwerkt met onze ingenieurs om regionale ondersteuning te bieden aan onze producten die verkocht worden in Azië. Ondertussen heeft Meditherm twee nieuwe softwareproducten bij ACAM in Las Vegas gelanceerd in december 2003.

2004 - Recordomzet gerealiseerd tegen het midden van het jaar. Nieuwe markten geopend in Griekenland en India. Onderzoeksinstellingen die momenteel Meditherm apparatuur in studies gebruiken zijn: Duke University, Durham VA Hospital, UCLA, de Universiteit van SA, Royal Newcastle Hospital, Princes Alexandrië Ziekenhuis en de Universiteit van Uppsala.

2014 - IMF Conferentie Boston. Meditherm is gevraagd om gedurende de conferentie de aanwezigen (Conferentie over de economische gevolgen van de Ebola virus) bij de in- en uitgang preventief te monitoren i.v.m. een eventuele aanwijzing op ebola besmetting. Een aantal deelnemers kwamen uit risico gebieden.

 


Meditherm blijft uitbreiden op het gebied van klinisch onderzoek,
technologische ontwikkeling en verkoop.
Meditherm Inc. is een particulier Amerikaans bedrijf.

< Terug naar Meditherm Nederland

Copyright © 2018 Thermobodyscan®    Alle rechten voorbehouden