Med2000™ Iris Elite systeem

Hoe het Med2000™ Iris Elite systeem de diagnostische nauwkeurigheid verbetert:

De Med2000™ Iris camera heeft een infrarood sensor die is ontworpen om de warmte van het menselijk lichaam tot plm. 5 mm diep in de huid zeer nauwkeurig te meten. De camera meet de temperatuur van het lichaamsoppervlak en presenteert de informatie in een digitale ‘warmtefoto’ of ‘Thermogram’.

Dit beeld of “Thermogram” is opgebouwd uit afzonderlijke pixels, waarbij elke pixel een nauwkeurigheid van 0.010 °C temperatuurmeeting weergeeft. In het Thermogram worden 16 verschillende kleuren voor een temperatuurverschil van 8 °C gebruikt.

De temperatuurverdeling van de linker- en de rechter lichaamshelft is bij gezonde mensen ongeveer
symmetrisch, daardoor kunnen verschillen in dit warmtebeeld op problemen duiden. De Med2000™ Iris Elite is het enige systeem dat herhaalbaarheid van nauwkeurige temperatuurmetingen bereikt, cruciaal voor de betrouwbare vergelijking van meerdere beelden die nodig zijn om asymmetrie en veranderingen te ontdekken. Opmerkelijke warme of juist koude gebieden kunnen een aanwijzing zijn voor een mogelijke bron van de klachten.

Met het Med2000™ Iris Elite systeem is thermische beeldvorming nauwkeuriger, omdat het totale aantal kleuren en de temperatuur alleen op de cliënt van toepassing zijn, waardoor een grotere gevoeligheid en specificiteit ontstaat. De Med2000™ van Meditherm heeft een 20-jarige geschiedenis van succesvolle prestaties. De betrouwbaarheid van de Med2000™ heeft zich bovendien bewezen in vele landen, wereldwijd.

Meditherm Med2000™ maximaliseert de mogelijkheden van Thermografie voor de best mogelijke diagnose en behandeling, namelijk door het leveren van een hogere mate van sensitiviteit en specificiteit dan andere systemen.

  • FDA registratie (3006111110) Klasse 1 Medisch Hulpmiddel
  • MHRA registratie (2007/47/EC) Klasse 1 Medisch Hulpmiddel en voldoet aan de huidige Europese regelgeving
  • Het Med2000™ Thermografisch systeem is speciaal ontworpen en gekalibreerd voor optimale werking in het smalle temperatuurbereik van metabolische warmte (10 º C tot 40 º C)
  • Meditherm werkt met het grootste netwerk van arts-thermologen en technici over de hele wereld
  • De Med2000™ heeft de meest nauwkeurige metingen, omdat elke pixel een individueel verwezen meting is die met elke andere pixel in een afbeelding kan worden vergeleken. Ook kunnen twee beelden onderling, en beelden die op een ander moment zijn genomen, worden vergeleken met elkaar
  • De focus op gebieden van belang varieert van 2 centimeter tot oneindig, terwijl het detecteren van door het lichaam uitgezonden infraroodstraling 100% is
  • Kan toegepast worden in alle klinieken en kantoren. Het maken van een volledige lichaamsscan duurt minder dan 15 minuten

De nauwkeurigheid en betrouwbaarheid (herhaalbaarheid) die met de Med2000™ behaald wordt, is
mede te danken aan de efficiëntie van de thermo-elektrische koeling van de detector. Ons systeem heeft geen last van de problemen van ‘thermische drift’ zoals sommige niet-gekoelde camera’s.

 

← Terug

Copyright © 2018 Thermobodyscan®    Alle rechten voorbehouden